Hoe je jouw thuisgym opzet

Soms kan het zo vervelend zijn om naar de sportschool te gaan, maar met een thuisgym kan men toch op schema blijven met zijn fitnessdoelen. Soms heb je misschien ook een snelle training nodig om je bloed voor de dag te laten pompen en het hebben van een huisgymnastiek maakt het realistisch. De gedachte om fitnessapparatuur voor thuis te krijgen, kan verbijsterend zijn, gezien de hoge kosten. Het idee om dit mogelijk te maken, is niet alle apparatuur aan te schaffen die in een goede sportschool verkrijgbaar is, maar de essentiële dingen waar je niet zonder kunt.

In de volgende paragrafen ga je kijken naar een breed assortiment aan sportartikelen voor thuis waar je budget voor moet hebben bij het opzetten van een homegym.

Welke sportartikelen heb je nodig?

Een mat
Dit is een eenvoudig fitnessaccessoire waar je niet zonder kan. Of je nu yoga doet of gewoon buiktrainingen, je hebt een comfortabele mat nodig die dient als een glad en veilig oppervlak om op te werken, aangezien de kale vloer te hard kan zijn.

Halters
Om die arm- en borstspieren onder controle te houden en om thuis een overvloed aan trainingsroutines te oefenen, heb je een set halters nodig. Het is iets waar je geen compromissen over kunt sluiten als je op zoek bent naar resultaten.

Springtouw
Er gaat niets boven het hebben van een springtouw. Het is een van de handigste accessoires in de sportschool waarmee je een volledige lichaamstraining kan doen en je kan ook kosten besparen van het aanschaffen van hoogwaardige apparatuur voor beentrainingen.

Optrekstang
Een optrekstang bied je enige vorm van flexibiliteit en stelt je in staat om aan spieren te werken waarvoor je mogelijk duurdere apparatuur nodig hebt. Het is dus een apparaat dat je kosten bespaart en je evenveel waarde geeft.