Dit is de reden waarom jij wilt beginnen met boksen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer voorbij komen op social media: in shape komen (en blijven) door middel van sporten. Er worden steeds nieuwe manieren bedacht om ook de corona periode sportief door te komen. Een echte intensieve sport die je gegarandeerd fit houdt is boksen. Voor echte professionele bokslessen kan je een personal trainer inhuren of lid worden van een echte boksschool. Neem een voorbeeld aan de Boksschool Amsterdam. Hier kan je privé lessen, maar ook groepslessen volgen om binnen no-time in shape te komen voor de zomer! In deze blog lees je meer over de voordelen van de sport boksen. 

Waarom is boksen goed voor je?

Je zult denken dat boksen niet extreem intensief is, maar dat heb je dan echt verkeerd. Tijdens de trainingen wordt er gefocust op het verliezen van lichaamsgewicht, maar je richt je ook op weerbaarheid. Gedurende de lessen worden er verschillende bokstechnieken aangeleerd. Hierbij komen ook voetenwerk, de coördinatie van de handen en het trainen van de conditie bij kijken. Je wordt dus tijdens een bokstraining op veel verschillende aspecten getraind. Dit klinkt best wel intensief, toch? Van sporten voel jij je sowieso beter in je fel. Hoe leuk is het om ook eens een keer uit je comfort zone te gaan en echt intensief te beginnen met trainen?

Ga jij ook beginnen met boksen?

En? Lijkt het nemen van bokslessen jou ook wat? Het is erg intensief, dus de calorieën vliegen er binnen no-time van af! Zo kom jij snel in shape voor de zomer en is je conditie weer in top vorm. Sporten is daarnaast ook erg belangrijk om te doen, omdat je zo je stress kwijt kunt en je gedachtes even kunt verzetten. Heerlijk, want daarna kan je weer met een leeg hoofd de nieuwe week tegemoet. Nog leuker is om deze lessen samen met een vriend of vriendin te volgen. Sporten is leuker om samen te doen dan alleen, toch?